Zomervakantie 2019

Nationale ZwemChallenge – 2 mei in Zwembad Bestevaer

De Nationale ZwemChallenge: hoe zwemveilig ben jij?
Wist je dat je zwemmen kunt verleren? Dit blijkt uit onderzoek. Als je na het behalen van je Nationale Zwemdiploma’s niet regelmatig blijft zwemmen, kan je zwemvaardigheid afnemen.

Weet jij hoe zwemveilig je nog bent?
Doe mee aan de Nationale ZwemChallenge en ervaar het. Met de Nationale ZwemChallenge test je je zwemveiligheid. Je legt het uitdagende parcours van deze Challenge af in het zwembad. Je kunt jezelf testen. Of je daagt jouw vrienden en vriendinnen, jouw ouders, opa en oma of je klasgenoten uit om samen het parcours te doen. Dan weet je hoe zwemveilig je bent ten opzichte van de Nationale Norm Zwemveiligheid (= Nationaal Zwemdiploma C). Na het afleggen van de Challenge ontvang je een certificaat met een persoonlijk advies hoe je zwemvaardigheden, waar nodig, te verbeteren.

Waarom is de Nationale ZwemChallenge ontwikkeld?
Zwemvaardigheid kan afnemen als je niet regelmatig blijft zwemmen. Bij een onderzoek van Hogeschool Windesheim vanuit het kennisproject NL Zwemveilig is de zwemveiligheid gemeten door kinderen die al enige tijd in het bezit zijn van Zwemdiploma B opnieuw te toetsen op de vereiste vaardigheden. Het blijkt dat bijna de helft van de kinderen niet meer voldeed aan de eisen bij bepaalde onderdelen, zowel bij het zwemmen met kleren aan als in badkleding. De belangrijkste conclusie is dat je zwemmen moet blijven onderhouden om zwemveilig te zijn. Daarom is het belangrijk dat kinderen én volwassenen periodiek checken hoe zwemveilig ze nog zijn. Dit kan met de Nationale ZwemChallenge!

Plezier staat centraal
De Nationale ZwemChallenge bestaat uit twee delen: een SurvivalChallenge (gekleed) en een FunChallenge (in badkleding). Je legt het uitdagende en leuke parcours af in het zwembad. Uitgangspunt is dat Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s checken op diverse onderdelen van het Nationaal Zwemdiploma C (= de Nationale Norm Zwemveiligheid).

Doe mee en win!
Registreer je hier na je deelname aan de Nationale ZwemChallenge en maak kans op leuke prijzen. De prijzen worden per kwartaal en per jaar verloot en uitgereikt door de betreffende zwemlesaanbieder.

Kwartaalprijzen:
• 10 entreekaartjes zwembad voor 2 personen
• Kaartjes pretpark voor 2 personen
• Bioscoopkaartjes voor 4 personen

Jaarprijs:
• Weekend weg met het hele gezin in een bungalowpark

Aangepaste tijden/dagen

Vriendenmuur – Zwembadspel Triangle

Ouder en kind afzwemmen “Buurpoes”

Op 12, 14 en 15 februari is er weer diploma zwemmen voor het ouder en kind diploma buurpoes! Samen met je kind leuke opdrachten uitvoeren en naar huis met een diploma? Opgeven kan bij de kassa in zwembad Bestevaer! Zien wij jullie ook?

Dinsdag 12 februari 9.30 – 10.00 uur 2 maand – 1,5 jaar
10.15 – 10.30 uur 1,5 jaar – 3 jaar
Donderdag 14 februari 9.30 – 10.00 uur 2 maand – 1,5 jaar
10.15 – 10.45 uur 1,5 jaar – 3 jaar
18.30 – 19.00 uur 1,5 jaar – 3 jaar
Vrijdag 15 februari 9.00 – 9.30 uur 2 maand – 1 jaar
9.40 – 10.10 uur 1 jaar – 2 jaar
10.20 – 10.50 uur 2 jaar – 4 jaar

Ouder en kind nieuwjaarsparty

Nieuwjaarsparty

 


Kom jij met ons het nieuwe jaar inluiden tijdens de nieuwjaarsparty? Een nieuwjaarsduik nemen, leuke spelletjes doen en een broodje knakworst eten?

Vacature: Laat jij het plezier van baby-, peuter- en kleuterzwemmen afspatten?

Dan zoeken we jou!
Zweminstructeur (Vanaf 25 uur per week!)

Wat is er nou mooier voor vaders en moeders dan samen met hun baby te spatteren in het water? Lekker dichtbij hun kind, dat heerlijk ontspannen raakt door de warmte van het water. Of om peuters die helemaal gewend zijn aan het water uit te dagen met steeds moeilijkere oefeningen? Zie jij jezelf dit voortraject op onze ABC-lessen en de diplomazwemlessen zelf al verzorgen? Dan zoeken wij jou! 

Welk warme bad stap je in?
Je gaat werken voor de Stichting Zwembaden Zwartewaterland (SZZ), waarbij zwembad Bestevaer in Genemuiden, combizwembad De Kragge in Zwartsluis en openluchtbad Ariën Prins van Wijngaarden in Hasselt aangesloten zijn. Jouw thuisbasis wordt Bestevaer, waar je een sportief, enthousiast en dynamisch team van zweminstructeurs binnenstapt. Maar de mogelijkheid bestaat ook dat je soms ingezet wordt in de al even gedreven teams in Zwartsluis en Hasselt.

Wat ga je spetterend doen?
Als zweminstructeur bij SZZ krijg je een afwisselende functie. Je focus ligt op het zo goed en efficiënt mogelijk aanleren van het zwem-ABC aan kleuters, waarbij je de vorderingen van elke kind bijhoudt in ons leerlingvolgsysteem. Maar ook het Ouder en Kind Zwemmen ga je voor Bestevaer verzorgen. Daarnaast lever je een bijdrage als toezichthouder tijdens de uurtjes dat er in Genemuiden recreatief gezwommen wordt. Welke rol je ook bekleedt; je treedt altijd op als positieve SZZ-ambassadeur.

Hoe gediplomeerd ben je?
Je bent volledig bevoegd om zwemonderwijs te geven, hebt je certificaat reddend zwemmen behaald en beschikt over een EHBO-diploma. Daarnaast heb je de nodige ervaring in het geven van ABC-zwemles aan kleuters en ben je niet onbekend met het aanbieden van een ontspannen en educatief programma voor ouders en hun baby of peuter.

Wat drijft jou?
Je hebt hart en oog voor baby’s, peuters en kleuters en voor kwalitatieve zwemles. Daarnaast deel je de gemeenschappelijke eigenschappen van al onze zweminstructeurs. Jij bent sportief, representatief en communicatief vaardig en zet deze karaktertrekken in om bij te dragen aan de groei van onze stichting. Ook jouw waarden (flexibel, proactief, betrouwbaar en enthousiast) komen overeen met die van je toekomstige collega’s, zodat je goed en prettig kunt samenwerken.

Wat duik je bij ons op?
Naast een diverse en uitdagende baan en een energieke werkomgeving bieden we je een salaris conform de CAO Zwembaden. Maar we houden in je beloning rekening met je bereidheid om te werken op onregelmatige tijden (overdag, ’s avonds en in het weekend).

Start en finish?
Herken jij jezelf in het profiel en denk jij ons SZZ-team te kunnen versterken? Start dan zo snel mogelijk met het samenstellen van je CV en motivatiebrief. De finishdatum om beide naar ons op te sturen, ligt op uiterlijk 29 december 2018. Zowel je CV als motivatiebrief kun je mailen naar: raymondspijkerman@zwembadenszz.nl. Ook voor vragen kun je contact opnemen met Raymond: 06 – 47 23 45 42.

Openingstijden kerstvakantie 2018

NRZ adviseert diploma C steeds nadrukkelijker

Golfslagbaden, stroomversnellingen, wildwaterbanen. Moderne zwembaden zijn voor kinderen aanzienlijk gevaarlijker en uitdagender dan vroeger. En wat te denken van stroming in open water… Om je kind tegenwoordig écht veilig alleen te laten zwemmen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) de eisen voor ABC-diploma’s begin dit jaar verzwaard. Met een belangrijkere rol voor diploma C.

Na het behalen van het A- en B-diploma zitten de zwemslagen er zowel boven als onder water bij je kind goed in. En ook is hij of zij gewend om lange afstanden te zwemmen. De techniek is zo aangescherpt dat je zoon of dochter zo weinig mogelijk energie verspild, met zelfvertrouwen zwemt en plezier heeft in het water.

Maar is je kind dan ook echt klaar om in zijn eentje in alle zwembaden, wildwaterparken en buitenplassen te gaan zwemmen? Als ouder sta je ook met het A- en B-diploma op zak nog steeds voor de lastige afweging of je kind inderdaad al zonder toezicht te water kan. Want dit is sterk afhankelijk van hoe oud en zelfstandig je kind al is.

Vervolgtraject

Door het C-diploma nadrukkelijker als vervolgtraject te adviseren, wil het NRZ jou als ouder meer zekerheid bieden. Je kind leert nog langere afstanden te overbruggen met nog meer zwemslagen. Maar minstens zo belangrijk als een beter uithoudingsvermogen bereidt het C-diploma je zoon of dochter ook voor op onverwachte situaties met tal van survivaltechnieken.

De NRZ zelf stelt het tegenwoordig als volgt: ‘Pas met diploma C beheers je alle vaardigheden voor zwembaden met attracties en open wateren, zoals recreatieplassen, brede sloten en vaarten.’ Bij zwembad Bestevaer hebben we de verzwaarde eisen van de NRZ inmiddels in onze zwemdiplomeringen verwerkt. Ook wij onderstrepen in dat opzicht het toegenomen belang van diploma C.

Meer over de zwemles ABC-eisen lees je hier ».